Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در ادامه برنامه‌های سفر یک روزه خود به استان زنجان در شهرستان خدابنده حضور یافت و با شرکت در آیین بهره برداری از یک طرح آبیاری سنتر پیوت در مزرعه‌ای به وسعت ۱۸۰ هکتار در روستای توپقره شهرستان خدابنده، به صورت همزمان اجرای پروژه‌های سامانه‌های نوین آبیاری در یک هزار و ۲۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی و چند طرح آبخیزداری این شهرستان را افتتاح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح آبیاری سنتر پیوت این مزرعه ۱۸۰ هکتاری متعلق به بخش خصوصی، با اعتبار ۳۶ میلیارد ریال انجام شده که ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال آن از محل تسهیلات بلاعوض دولتی تامین شده است.

سنتر پیوت (Center pivot) یکی از مکانیزه ترین سیستم های آبیاری تحت فشار است که در آن با یک دکل مرکزی ثابت در مرکز و مجموعه ای از آبپاش ها در یک مسیر دایره ای پخش یکنواخت آب در سطح مزرعه انجام می شود.

در این مزرعه ۱۸۰ هکتاری تجهیز شده به سامانه نوین آبیاری، زمینه اشتغال ثابت ۳۶ نفر فراهم شده است.

همزمان با این طرح، سامانه های آبیاری در سطح اراضی کشاورزی استان زنجان شامل ۶۰۲ هکتار در شهرستان سلطانیه، بیش از ۳۰۴ هکتار در شهرستان خدابنده،، نزدیک ۶۰ هکتار در شهرستان ایجرود، بیش از ۴۹ هکتار در شهرستان ابهر، ۱۴۵ هکتار در شهرستان زنجان، ۱۹ هکتار در شهرستان طارم و بیش از ۳۸ هکتار در شهرستان خرمدره نیز به بهره برداری رسید.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تا کنون ۵۴ هزار هکتار از زمین های کشاورزی این استان مجهز به سامانه های نوین آبیاری شده اند که تجهیز ۴ هزار و ۴۰۵ هکتار دیگر نیز در دست اجرا است.

اسحاق جهانگیری در سفر یک روزه به استان زنجان در ابتدا با حضور در شهرستان ابهر، کارخانه پاک حیات کیمیا پارس و خط تولید واگن مترو درون شهری ایریکو در این شهرستان را افتتاح کرد.
بازدید و بهره برداری از مجموعه گروه صنعتی گلرنگ و شرکت در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان از دیگر برنامه های جهانگیری در این سفر یک روزه است.

۳۰۸۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افتتاح طرح سامانه نوین آبیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۲۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب

معاون سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در سال‌جاری بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان، رضا مقدم، امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در راستای اجرای مانور مبارزه با بیماری‌های لکه‌برگی غلات در شهرستان میاندوآب اظهار کرد: قبل از شروع بارندگی‌ها، جهت جلوگیری از گسترش بیماری به سایر مناطق، در سطح ۴۸۰ هکتار از مزارع غلات، کانون‌کوبی انجام شده است.

وی افزود: همچنین در راستای کنترل بیماری زنگ زرد، ارقام گندم مقاوم به این بیماری از جمله پیشگام و میهن توسط کارشناسان جهاد کشاورزی این شهرستان جهت کشت به گندم‌کاران توصیه شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان و رئیس جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب گفت: مانور مبارزه با بیماری‌های لکه‌برگی غلات به ویژه زنگ زرد در راستای صیانت از دسترنج کشاورزان با حضور ۲۷ اکیپ شامل هشت اکیپ از کارشناسان ستاد مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی، ۱۶ اکیپ از کارشناسان شرکت‌های فنی مهندسی کشاورزی، سه اکیپ از مسئولان فنی داروخانه‌ها و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی این شهرستان، صبح امروز در مزارع غلات برگزار شد.

مقدم ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های اخیر، افزایش رطوبت در مزارع و شرایط آب‌وهوایی مساعد از جمله دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد برای گسترش بیماری‌های لکه برگی غلات به ویژه زنگ زرد گندم، پایش، ردیابی و کنترل بیماری در مزارع گندم منطقه ضروری است.

وی تصریح کرد: در راستای کنترل عوامل خسارت‌زا و تولید محصول سالم، تاکنون در ۱۶ هزار و ۱۴۳ هکتار از مزارع گندم با علف‌های هرز و در هشت هزار و ۷۹۶ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

مقدم خاطرنشان کرد: گندم به عنوان یک محصول استراتژیک، عمده‌ترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که در سال‌جاری بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

کد خبر 751825

دیگر خبرها

  • اجرای کشاورزی حفاظتی در بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی زراعی ارومیه
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • طرح سامانه گرمسیری ایلام مصداقی از توانمندی های جوانان است
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی در فروردین ماه سال جاری رفع تصرف شد 
  • ۲۰ هزار تن کلزا در دهلران برداشت شد
  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد